Szalajka Liget Hotel

Téli receptek

Provancei pisztráng


HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 4 db. 25-30 dkg-os pisztráng, só, bors, 2 levél bazsalikom, citromfű, kakukkfű, turbolya, kevés olívaolaj. 4 salátalevél, citromfű, borsfű, 1 csokor metélőhagyma, 2 levél bazsalikom, néhány szál petrezselyem, 2 bazsalikomlevél, olívaolaj, néhány gerezd fokhagyma.

Téli receptekA 4 megtisztított és jól megmosott pisztrángot sóval, borssal fűszerezzük. Az olívaolajjal elkevert fűszerekből készített majonézt ecsettel rákenjük a halra, és grillsütőben vagy a sütő rostélyán megsütjük. A salátaleveleket a metélőhagymával és a fűszerkeverékkel megrakva kis halmokat képezünk. Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott bazsalikomot, meglocsoljuk vele a halat, s végezetül néhány gerezd apróra vágott fokhagymát hintünk rá, ez egyben díszítésül is szolgál

 

Dán sárgaborsóleves


HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 40 dkg füstölt oldalas, 40 dkg nyers csülök, 25 dkg sárgaborsó, 1 db zeller, 3 db sárgarépa, 3 db vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1-1 csipetnyi kakukkfű és őrölt fehér bors

Téli receptekA sárgaborsót néhány órára beáztatjuk, majd 1 és 1/4 liter vízben addig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Közben a kétféle húst annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, ha felforrt a habját leszedjük, és belerakjuk a zöldségeket. Egy és negyed órát lassan forraljuk. Közben a megpuhult zöldségeket kivesszük, de a húst addig pároljuk, míg teljesen meg nem puhult. A húslét a sárgaborsóra szűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott főtt zöldséget, és összeforraljuk. A húst felszeletelve külön tálaljuk, kenyérrel és mustárral. Tormát külön kínálunk hozzá.

 

Bajor fasírozott


HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoránna

Téli receptekElkészítés: A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majoránnával összekeverem, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kis gombócokat. Ízesítem sóval és még majoránnával. Puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom.

Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.

 

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak ajánlatkérés
Pünkösdi hosszú hétvége
Pünkösdi hosszú hétvége

Kedvező árakkal és rengeteg gyermekeknek és felnőtteknek szóló programmal várjuk Szilvásváradon!

Bővebben

 
Iratkozzon fel
Hírlevelünkre!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.