Téli receptek

Provance Pisztráng

Provancei pisztráng

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 4 db. 25-30 dkg-os pisztráng, só, bors, 2 levél bazsalikom, citromfű, kakukkfű, turbolya, kevés olívaolaj. 4 salátalevél, citromfű, borsfű, 1 csokor metélőhagyma, 2 levél bazsalikom, néhány szál petrezselyem, 2 bazsalikomlevél, olívaolaj, néhány gerezd fokhagyma. 

A 4 megtisztított és jól megmosott pisztrángot sóval, borssal fűszerezzük. Az olívaolajjal elkevert fűszerekből készített majonézt ecsettel rákenjük a halra, és grillsütőben vagy a sütő rostélyán megsütjük. A salátaleveleket a metélőhagymával és a fűszerkeverékkel megrakva kis halmokat képezünk. Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott bazsalikomot, meglocsoljuk vele a halat, s végezetül néhány gerezd apróra vágott fokhagymát hintünk rá, ez egyben díszítésül is szolgál

Dán sárgaborsóleves

Dán sárgaborsóleves

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 40 dkg füstölt oldalas, 40 dkg nyers csülök, 25 dkg sárgaborsó, 1 db zeller, 3 db sárgarépa, 3 db vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1-1 csipetnyi kakukkfű és őrölt fehér bors

A sárgaborsót néhány órára beáztatjuk, majd 1 és 1/4 liter vízben addig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Közben a kétféle húst annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni, ha felforrt a habját leszedjük, és belerakjuk a zöldségeket. Egy és negyed órát lassan forraljuk. Közben a megpuhult zöldségeket kivesszük, de a húst addig pároljuk, míg teljesen meg nem puhult. A húslét a sárgaborsóra szűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott főtt zöldséget, és összeforraljuk. A húst felszeletelve külön tálaljuk, kenyérrel és mustárral. Tormát külön kínálunk hozzá.

Bajor fasírozott

Bajor fasírozott

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoránna

Elkészítés: A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majoránnával összekeverem, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kis gombócokat. Ízesítem sóval és még majoránnával. Puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszínnel, besűrítem, összeforralom.

Mellé tálalhatok köretként nokedlit, krumplipürét.

Facebook

Kapcsolat

Email: info@szalajkaliget.hu
Telefon: +36(36) 564 300
Igazgatás: +36(36) 564 300
Értékesítés: +36(36) 564 300/301
NTAK regisztrációs szám: SZ19000575

Térkép

© 2024 szalajkaliget.hu. Designed By Oneonline