Őszi receptek

Sütőtök krémleves

Sütőtökkrémleves szarvasgomba- és libamájcsíkokkal

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 50 dkg sütőtök (kimagozva), 1 csésze szárnyas húsleves, 1 csésze tej, 1 csésze tejszín, 50 g vaj, 1 ek liszt, 80 g libamáj, 20 g érett szarvasgomba, só

A sütőtököt héjastól kb.170 °C-os sütőben puhára sütjük, majd a sült tököt kikaparjuk a héjából. Vajban felforrósítjuk a lisztet, felöntjük a húslevessel, tejjel, tejszínnel. Simára keverjük, felforraljuk. Beletesszük a sült tököt, kevés sót, és felforralás után turmixkarral pürésítjük. Átszűrjük és melegre tesszük. A szeletelt libamájat sózzuk-borsozzuk, és teflonserpenyőben pirosra sütjük mindkét oldalát. Pihentetés után vékony metéltre vágjuk. A jól megkefélt szarvasgombát is metéltre vágjuk.

 

Borajánlónk: HALFARKA Sárgamuskotály 
Minőségi száraz fehérbor Prémium selection

Kimagasló minőségű válogatott szőlőfürtökből készült bor. Illatában és ízében robban a gyümölcs, mintha a szőlőbe harapnánk, csak cukor nélkül. Ettől válik olyan különlegessé, könnyűvé, egyedivé. Hal ételek kihagyhatatlan kísérője, ahogy a nyári hőség megszépítésének is nélkülözhetetlen kellékévé válhat.

Egészségükre váljék!

Pisztráng szarvasgombával

Pisztráng szarvasgombával

HOZZÁVALÓK: (4 személyre) 4 pisztráng, 50 g vaj, 5 evőkanál sovány tejfel, 1 szép szarvasgomba, liszt, só, bors

Tisztítsuk meg a pisztrángokat, mosás után pedig törölgessük meg őket, majd forgassuk őket lisztbe. Mindegyikbe helyezzünk egy vékony szelet szarvasgombát.
Nagy lángon olvasszuk fel a vajat és aranybarnára süssük meg benne a pisztrángok mindkét oldalát. Adjuk hozzájuk a szarvasgomba morzsolt maradékát, gyenge tűzön még néhány percig süssük, sózzuk borsozzuk. Adjuk hozzá a tejfelt és ellenőrizzük a fűszerezettséget.
Végül gyenge tűzön néhány percig még folytassuk a besűrítést és azonnal tálaljuk.

Csülök

Kemencében sült Túróci sajtos csülökmetélt

HOZZÁVALÓK: 2 db kicsontozott csülök, 2dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg csípős juhsajt, só, bors.

Elkészítés: A kicsontozott bőrös csülköket sós vízben félpuhára főzzük. Levéből kiemelve vékony csíkokra vágjuk. Tűzálló tálra rakjuk, és leöntjük 1dl átszűrt csülök főzőlével, tejföllel, reszelt juhsajttal, zúzott fokhagymával, borssal. Fóliával letakarva kemencében 20-25 percig sütjük, ezután alufóliát levéve pirosra pirítjuk. Hasábburgonyával, házi káposztasalátával kínáljuk.

Facebook

Kapcsolat

Email: info@szalajkaliget.hu
Telefon: +36(36) 564 300
Igazgatás: +36(36) 564 300
Értékesítés: +36(36) 564 300/301
NTAK regisztrációs szám: SZ19000575

Térkép

© 2024 szalajkaliget.hu. Designed By Oneonline