Szalajka Liget Hotel

Borélmény a Szalajka Liget Hotelben

Bontakozzanak ki a borok világában!


A borivás mint olyan már századokkal ezelőtt jellemző volt a magyar lakosságra és ez a XXI. századra igazán kiforrta magát mind minőségben, mind hozzáértésben, mind fogyasztásban.

Szalajka Liget Hotel borlapHa szállodánkban járnak, mindenképpen bontakozzanak ki a borok világában, melyhez mi szolgáltatjuk a tágas italkínálatunkat illetve hozzáértő felszolgálóinkat és persze a jobbnál jobb ételeket.

A képre kattintva megtekintheti borlapunkat >>

Szilvásváradon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen 35 km-re található Eger ami nem csak a dicső történelmével hanem borvidékével is kivívta a tiszteletet. Ki ne hallott volna már az Egri Bikavérről, ami csak egy a sok jobbnál jobb egri borok közül, melyeket szállodánk bátran kínál minden idelátogatónak. Egy pohár bor jól esik vacsorához, egy meghitt beszélgetéshez vagy akár egy nagyobb társasági összejövetelen.

Borok világa a Szalajka Liget HotelbenVörösbor:

Rejtő Jenő tollából idézve: "A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" Igen sok életérzést rejteget fogyasztása.

A fiatal könnyű vörösborok fogyasztása 14-16 °C fokon a legalkalmasabb, míg az idősebb nehezebb, óborok 16-19 °C fokon történő fogyasztásnál adják ki leginkább íz világukat. Ajánljuk vad, marha és sertés húsból készült ételekhez.

Fehérbor:
Elsősorban ha már megemlítettük az Egri Bikavért szeretnénk pár szót említeni a 2010-ben megszületett Egri Csillagról melyet az Egri Bikavér „ fehér párjaként „ is emlegetnek. Az egri borvidék összefogásának köszönhetően született meg ez a bor, ilyen horderejű döntés nem született több mint 100 éve és azt kell mondanunk megérte!
Borélmény SzilvásváradonA fehérborokat 10-12 °C fokon legalkalmasabb a fogyasztása, előételekhez, rákokhoz, halakhoz, szárnyas ételekhez kitűnően passzolnak.

Rosé bor:
A borászok ahhoz, hogy e bor üde, gyümölcsös karakterét megtartsák a rosénak szánt kékszőlőt mindig korábban szüretelik mint a vörösborokét. Így születik ez az igazán frissítő, szomjoltó, illatos nedü. 9-11°C fokon ajánlott fogyasztása, minden helyzetben megállja helyét.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.