Szalajka Liget Hotel

Borélmény a Szalajka Liget Hotelben

Bontakozzanak ki a borok világában!


A borivás mint olyan már századokkal ezelőtt jellemző volt a magyar lakosságra és ez a XXI. századra igazán kiforrta magát mind minőségben, mind hozzáértésben, mind fogyasztásban.

Szalajka Liget Hotel borlapHa szállodánkban járnak, mindenképpen bontakozzanak ki a borok világában, melyhez mi szolgáltatjuk a tágas italkínálatunkat illetve hozzáértő felszolgálóinkat és persze a jobbnál jobb ételeket.

A képre kattintva megtekintheti borlapunkat >>

Szilvásváradon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen 35 km-re található Eger ami nem csak a dicső történelmével hanem borvidékével is kivívta a tiszteletet. Ki ne hallott volna már az Egri Bikavérről, ami csak egy a sok jobbnál jobb egri borok közül, melyeket szállodánk bátran kínál minden idelátogatónak. Egy pohár bor jól esik vacsorához, egy meghitt beszélgetéshez vagy akár egy nagyobb társasági összejövetelen.

Borok világa a Szalajka Liget HotelbenVörösbor:

Rejtő Jenő tollából idézve: "A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" Igen sok életérzést rejteget fogyasztása.

A fiatal könnyű vörösborok fogyasztása 14-16 °C fokon a legalkalmasabb, míg az idősebb nehezebb, óborok 16-19 °C fokon történő fogyasztásnál adják ki leginkább íz világukat. Ajánljuk vad, marha és sertés húsból készült ételekhez.

Fehérbor:
Elsősorban ha már megemlítettük az Egri Bikavért szeretnénk pár szót említeni a 2010-ben megszületett Egri Csillagról melyet az Egri Bikavér „ fehér párjaként „ is emlegetnek. Az egri borvidék összefogásának köszönhetően született meg ez a bor, ilyen horderejű döntés nem született több mint 100 éve és azt kell mondanunk megérte!
Borélmény SzilvásváradonA fehérborokat 10-12 °C fokon legalkalmasabb a fogyasztása, előételekhez, rákokhoz, halakhoz, szárnyas ételekhez kitűnően passzolnak.

Rosé bor:
A borászok ahhoz, hogy e bor üde, gyümölcsös karakterét megtartsák a rosénak szánt kékszőlőt mindig korábban szüretelik mint a vörösborokét. Így születik ez az igazán frissítő, szomjoltó, illatos nedü. 9-11°C fokon ajánlott fogyasztása, minden helyzetben megállja helyét.

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak ajánlatkérés

 

Törzsvendég program

Pünkösdi hosszú hétvége
Pünkösdi hosszú hétvége

Kedvező árakkal és rengeteg gyermekeknek és felnőtteknek szóló programmal várjuk Szilvásváradon!

Bővebben

 
Szilvásváradi wellness akció
Tavaszi wellness akció

3 éjszakás szilvásváradi wellness akciónk azoknak, akik a tavasz első melengető napsugaraira vágynak!

Bővebben

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.